FAQ Hubungi Kami Maklum Balas Peta Laman
Previous Next

MAJLIS PERSADA INOVASI PERKHIDMATAN AWAM PERINGKAT NEGERI KELANTAN TAHUN 2020

EMINENT MANAGEMENT - PROJEK FOOD BANK INI DIPILIH UNTUK MENCAPAI MATLAMAT SESUATU ORGANISASI DALAM MEMASTIKAN PENGURUSAN PENGAGIHAN BANTUAN BENCANA ALAM BERJALAN DENGAN LANCAR DAN CEPAT SEJAJAR DENGAN TRANSFORMASI “PENTADBIRAN CEKAP, PEMBANGUNAN PESAT”. IANYA JUGA DAPAT MEMASTIKAN KEHENDAK PELANGGAN DI PENUHI. PROJEK SISTEM FOOD BANK INI ADALAH UNTUK MENYAHUT SERUAN PENGURUSAN PENGAGIHAN BANTUAN BEKALAN MAKANAN DAN KEPERLUAN ASAS LEBIH EFEKTIF SEBAGAIMANA YANG DIISUKAN DI MEDIA MASSA BERDASARKAN KERATAN AHKBAR – AHKBAR. BERDASARKAN KAJI SELIDIK YANG DIBUAT DAN BILANGAN ADUAN YANG DITERIMA , MAKA DI DAPATI MASA OPERASI PROSES PENERIMAAN DAN PENGAGIHAN BARANGAN KEPERLUAN DAPAT DI JIMATKAN DAN LEBIH EFISYEN SETELAH PROJEK INI DILAKSANAKAN. MASA OPERASI INI MERANGKUMI MASA, TENAGA KERJA, KOS, KEMUDAHAN DAN KAWALAN.

LATAR BELAKANG ISU / MASALAH - WUJUD APABILA TERDAPAT ADUAN DAN PERMASALAHAN BARANGAN BANTUAN TIDAK DITERIMA, LAMBAT,

PERTINDIHAN PENERIMA. - LAMBAKAN BARANG YANG DITERIMA UNTUK PROSES PENGIRAAN DAN PEREKODAN SEBELUM DIAGIH KEPADA PELANGGAN.

DATA-DATA YANG BERKAITAN MENUNJUKKAN MASALAH / ISU WUJUD - BILANGAN ADUAN DARIPADA PELANGGAN - BILANGAN MAKLUMAT DARIPADA PENGGAWA/PENGHULU - PERMINTAAN DARIPADA PELANGGAN

ANALISA / MASALAH UNTUK TUJUAN PENYELESAIAN - MENGURANGKAN ADUAN DAN MENYELESAIKAN ADUAN DARIPADA PELANGGAN - MEMPERCEPATKAN PROSES PEREKODAN PENERIMAAN DAN PENGELUARAN BARANG - AGIHAN BARANGAN DAPAT DELESAIKAN TANPA BERLAKU PERTINDIHAN PENERIMAAN BARANGAN. - KAWALAN STOK DAPAT DI PANTAU DAN DISELENGGARA DENGAN TEPAT.

© Hakcipta Terpelihara {2022} Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Puteh. Paparan terbaik dengan IE 7.0, Google Chrome 10.0, Safari 4.0, Opera 10.0 atau Mozilla Firefox 3.0 dengan resolusi 1280 x 800 | Tarikh Kemaskini : 24 Mei 2022